Voor Pergamanoshop.nl werd een geheel nieuwe Magento webshop opgezet. De voorgaande versie van de website was op osCommerce gebaseerd, maar de functionaliteit en de schaalbaarheid van dat platform begonnen de bedrijfsprocessen in de weg te zitten. Eerdere positieve ervaringen met Magento zorgden ervoor dat er opnieuw voor dat platform gekozen werd.

De webshop is geheel vanaf de grond nieuw opgebouwd, maar moest wel (visuele) elementen van de oude site blijven bevatten om de herkenbaarheid te behouden. Dit was nodig omdat alle bestaande klanten zonder moeite gebruik zouden moeten gaan maken van de website. Tijdens het live zetten zijn alle klanten met behoud van hun (inlog)gegevens succesvol overgezet van osCommerce naar Magento.

Bij het ontwerpen van de site is er niet alleen geprobeerd om de visuele elementen van de voorgaande site te behouden, maar is er ook rekening gehouden met de toekomst. Zo is de layout responsief gemaakt en zijn de sliders ook geschikt voor gebruik op bijvoorbeeld tablet of mobiel.

Naast het realiseren van de webshop, voert Slatman IT nog steeds het technisch onderhoud van de webshop uit.